Van 12 tot en met 15 augustus neemt Francis Rombouts deel aan het wereldkampioenschap boccia in Liverpool (Engeland). Boccia is een werpsport voor sporters met een ernstige fysieke beperking. Rombouts won zijn eerste twee wedstrijden, de tweede op spectaculaire wijze: Bekijk hier de beelden

Francis Rombouts (klasse BC2) staat 16de op de wereldranglijst en is goed begonnen aan het wereldkampioenschap boccia. Zondag won hij tegen de Portugese Cristina Gonçalves (rank 17) met 4-0.

Maandag speelde Francis zijn tweede van drie poulewedstrijden tegen de Thai Pattaya Tadtong. Hij won de wedstrijd met een fantastische worp in de allerlaatste seconde (bekijk hier de beelden). Hij boog daarmee een 0-3 achterstand om tot een 5-3 voorsprong. In zijn poule staat hij mee aan de leiding, maar de uitslagen van de derde poulewedstrijd zullen bepalen wie doorgaat naar de volgende ronde. Dinsdag speelt Francis tegen de Thai Vongsa, het nummer 1 van de wereld.

Voor Francis is het zijn eerste wereldkampioenschap sinds zijn comeback op het internationaal niveau vorig jaar. Hij neemt in Liverpool deel aan het individueel toernooi.

Boccia (spreek uit: 'botsja' of 'boksia') is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque. Het doel van deze sport is om de lederen speelballen (zes blauwe en zes rode) zo dicht mogelijk bij de witte doelbal, 'jack' genaamd, te gooien of te rollen. De belangrijkste aspecten zijn tactiek, concentratievermogen en spiercontrole.